Hur skulle ditt liv förändras om du bara fick behålla 50% av alla dina saker?

En fredagskväll efter en plankstek och två glas vin så blir man lätt lite filosofisk. Så också den här fredagen när klockan närmar sig tolvslaget. När jag tittar runt omkring mig och ser hur mycket saker jag har samlat på mig under åren, så ställer jag mig frågan:

Hur skulle mitt liv förändras om jag under pistol-hot bara fick behålla 50% av mina saker?  (lite drama skadar inte ;))

Jag har alltid älskat tekniska prylar så det kändes om ett lämpligt område att testa denna teori på. Jag börjar snabbt fundera ut vilka tekniska prylar jag absolut skulle behålla; dator, mobiltelefon, ipad, luftavfuktare (en av mina bästa inköp) och färglaserskrivaren. Sen tog det stopp.

Tanken slog mig att det skulle vara ett enklare om jag på 5 minuter var tvungen att lista upp 10 tekniska prylar som jag inte fick behålla. Det blev betydligt enklare;

1.TV:n (har ändå en kvar), 2.BlueRay spelaren (använder nästan aldrig), 3.Surround-systemet, 4.Laserskrivare (har ändå två kvar), 5.WD-spelaren…Det gick ju lätt, men nu börjar det bli desto svårare. 6.Den svartvita laserskrivaren, 7.Electrolux-dammsugaren (en straffspark utan målvakt), 8.Systemkameran (jag får helt enkelt använda telefonen). Nu börjar det bli riktigt tungt… 9.Den inspelningsbara dvd:n (min fru blir absolut inte glad, men nöden har ingen lag…och nu är jag nära),
10.?, 10?, 10?, 10?!, 10?!?….10.Den bärbara Vaio:n. (Puh, jag var lite rädd att jag skulle behöva offra Apple-TV:n…)

En intressant test, men frågan är om mitt liv skulle förändras så mycket om jag inte hade dessa tekniska prylar? Tveksamt. Kommer jag att behålla alla prylarna? Absolut, i alla fall till nästa fredag :)

Print Friendly

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes