Kreativitet på burk. Ja tack!

Det här är en sådan dag när kreativiteten helt uteblir. Ju mer jag tänker desto blankare blir det. Ålderstecken? Tror inte det.

Tänk vad skönt det skulle vara att slita fram Visa-kortet och köpa sig en burk kreativitet. Gärna lite ”tankar på anabola”!

Som vanligt när kreativiteten lyser med sin frånvaro så är det vänster hjärnhalva som försöker bestämma. Den försöker tvinga mig att vara kreativ (helst innan klockan två, för sedan skulle jag ju…). Den vill att jag ska vara äckligt strukturerad (inget flum tack, utan bra och användbara idéer). Men framförallt så vill den ha ett riktigt bra resultat direkt (helst igår). Prestationsångest är bara förnamnet…

Tiden går, och någon butik som säljer kreativitet på burk har jag inte hittat. Dags att försöka sig på några gamla väl beprövade metoder.

Jag går ut och promenerar. Frisk luft, motion och miljöombyte ska vara susen för kreativiteten har jag hört. 30 minuter senare så känner jag mig förvisso piggare, men fortfarande inga idéer i horisonten.

Jag gör något helt annat. Det är bra! Jag besvarar lite mail. Läser några dagstidningar, ringer några samtal och fakturerar. En och en halv timme senare, och flera att-göra-saker avbockade. Inga idéer…

Jag  går och lägger mig. Jag har hört att man bearbeter tankarna bra när man sover. Det låter bra. Och visst. Just innan jag träffar John Blund så dyker det upp massa bra fragment till idéer som jag tänker att jag ska använda i morgon. Morgonen därpå så kommer jag dock inte riktig ihåg vad de var (jag kommer i alla fall ihåg att jag haft dem…). Hur mycket jag än tänker. Alltså tillbaka till ruta ett. Blankt.

Men just som jag tänkt att ge upp så föds en liten tanke…kreativitet, det kan vara en bra idé.

Print Friendly

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes