Matlagning som går utanför boxen

Ett sätt att testa nya grejer och vidga sina perspektiv på vad som är rätt och fel kan vara att börja laga mat på ett lite annorlunda sätt. Matlagning som du inte är van vid kan vara någon annans självklarhet. Att testa på nya maträtter och nya sätt att laga mat kan göra att ditt eget perspektiv vidgas även i andra områden i livet. Så börja med att vänja dig vid att laga mat utanför boxen!

Små förändringar som kan göra stor nytta

“Spelar det någon roll om jag har vanligt vatten eller vatten från en lyxig sodastream i mina pannkakor?” Ja, det gör det faktiskt! Det kan låta konstigt, men bara genom att byta ut vanligt vatten till kolsyrat vatten kommer dina pannkakor, och även våfflor, att bli mer frasiga.

Det finns många liknande byten som kan skapa helt nya rätter, och dessutom ge bättre resultat. Testa att använda flytande buljong istället för buljongtärning, smör istället för margarin, grekisk yoghurt iställer för turkisk yoghurt, och så vidare.

Tillaga maten på andra sätt

Brukar du alltid koka ris i en kastrull? Testa då att koka ris i en praktisk riskokare istället och se om det blir någon skillnad. Istället för att koka potatis kan du steka potatis. Istället för att steka lax kan du testa att tillaga laxen i ugnen.

Det finns många saker du kan tillaga på olika sätt – se bara till att det blir ätbart. Kanske hittar du ett sätt som är mycket mer effektivt att laga mat på, eller en helt ny favoriträtt. Var dock försiktig när du testar nya grejer så att det inte sker någon olyckshändelse eller att maten blir förstörd.