Öppna en restaurang

Alla har vi olika drömmar om vad vi vill uppnå i livet och vilka projekt som ger lite extra lycka i själen. För många är den stora drömmen att öppna eget och då framförallt en restaurang. Om du är en av dessa, varför vänta? Släpp din dröm fri och börja planera din restaurang idag.

Att öppna eget handlar inte om du att måste börja med stora lokaler och en gedigen meny, du kan också välja en helt annat bana och inriktning. Kanske vill du ha ett miljöfokus när du planerar restaurangens design och meny, eller kanske vill du ha en kulinarisk restaurang som helt saknas där du bor.

Leta efter investerare

Anledningen till att många väljer att skjuta på drömmen om att öppna en egen restaurang är att det saknas pengar. Du kan ansöka om starta-eget-bidrag, där du får en summa utbetald det första året innan ditt företag har hamnat på fötter och skapat en kundkrets. Men ett alternativ är också att leta efter investerare, som kan gå in som delägare i restaurangen och därmed få ta del av bitar av vinsten. Men du kommer då också få ett bra startkapital att använda för inköp och marknadsföring.

Köp passande köksutrustning

När planeringen är klar är nästa steg att köpa in köksmaskiner. Köket kommer att vara restaurangens hjärta och därför är det viktigt att allting kan tillagas enkelt och utan onödigt krångel. En större vattenkokare kommer minska koktiden och en Philips riskokare kommer att hålla riset varmt medans andra råvaror tillagas. Men vad som behövs i din restaurang beror såklart helt och hållet på vilken typ av mat du ska servera och hur stora ytor du har att jobba med.