Saker har mer än en funktion

Har du någonsin tänkt på att en kombivagn kan ha fler funktioner än att bara ha dina barn i? Eller att en väska kan ha andra funktioner än att bära på grejer? Nästan allt har minst två funktioner och det är oftast samhället som “bestämmer” vad en sak ska ha för funktion. Men vad händer då när två olika samhällen möts?

Till exempel när en person från västvärlden använder en stol för att sitta vid ett bord medans en person från Asien eller liknande sitter på golvet. Det blir helt enkelt en kulturkrock och det beror på att det i olika samhällen finns olika normer. Medans du använder en stol till att sitta på kanske någon använder den som en plats att ställa mat på.

Utmana samhällets funktioner

Det finns olika sätt du kan utmana samhällets funktioner på. Det behöver inte vara att göra något stort utan det kan vara att du till exempel går ut på en promenad och använder din kombivagn för att förvara dina matkassar eller liknande. Eller att du använder en tom väska som en del av din outfit.

Om allting skulle vara svart eller vitt skulle livet inte vara så roligt eller spännande. Det är när vi testar på nya grejer som livet känns givande och kul. Det kan vara något så enkelt som att använda en kniv som gaffel – se bara till att inte du eller någon annan skadas eller tar illa vid när du utmanar samhällets funktioner.