Skissa fordon

Att teckna och måla underhåller många i alla åldrar. Det är en mycket vanlig hobby som många finner redan när de är mycket små. Vissa målar för kul skull medan andra gör det professionellt och säljer verk. Populära motiv är allt från människor, djur och växter. Det är däremot inte så många som brukar måla fordon, så du kanske ska bli en av de få?

När man målar fordon så handlar mycket om att de former i allt från motorhuvar till backspeglar. Om man vill rita så verklighetstroget som möjligt så är det smart att ha någon referens i form av en bild eller ett fysiskt föremål. Ta t.ex. en bild på en lastbil, familjens egna bil eller varför inte din egen elmoped? Tänk bara vad häftigt att ha en bild du målat själv på din gamla moped sedan när du blir äldre? Visst kan foton vara roliga, men målningar är ändå lite mer personligt. Vilken teknik du använder när du målar är upp till dig. Att endast rita i blyerts kan vara väldigt roligt om man tycker om att skugga, akvarell om man gillar färg eller kanske akryl om man vill kunna måla över och göra om flera gånger.

Ingen kan vara proffs från början, så ha tålamod med din utveckling. Rita någonting varje dag så kommer du garanterat utvecklas. Det måste inte vara de mest avancerade sakerna, det viktigaste är att hålla igång sina kunskaper. Ta ett steg i taget så kommer du tillslut kunna stoltsera med snygga målningar!