Våga vägra att flyga

Det är ingen hemlighet att flygindustrin bidrar till en hel del klimatpåverkan, som i många fall också är väldigt onödig. Varför är alla så otåliga och varför måste allting levereras så snabbt? Efterfrågan på snabba transportlösningar och en stor konkurrens på marknaden har pressat ner priserna och även gjort att allt mer av varorna vi köper fraktas med flyg. Men våga väga att flyga och gör efterforskningar på det du ska köpa, för att säkerställa att det har tillverkats på ett mer klimatkompenserande sätt och att det är miljövänligt.

Hitta ett alternativt färdsätt

Även i Sverige som är ett ganska litet land i jämförelse med många andra finns det mängder av inrikes flyg, även för destinationer så korta som bara någon timme. Varför måste man flyga mellan Stockholm och Göteborg, när den kommunala transporten är så utvecklad?

Sverige är lyckligt lottad med sitt trafiknät och även om det inte alltid klarar av extremare väder så är det väldigt pålitligt. Så boka istället en tågresa och du kan spara både tid och pengar. Du slipper proceduren med att checka in och ut, där en stor fördel också är att tåg ger ett väldigt litet utsläpp av koldioxid.

Men hur gör man för utrikes resor?

Men även för utrikes resor garanterar vi att du kan hitta ett annat alternativ. Om du bara bokar i tid behöver detta heller inte bli en särskilt kostsam historia. Genom att färdas fram med tåg eller färja kan du också verkligen njuta av din resa och se mer under färden. Någonting som många uppskattar!